5 είδη μουσικής για να συγκεντρωθείς!

Η έμπνευση είναι δύσκολο κομμάτι! Μπορεί η βασική ιδέα να υπάρχει αλλά χρειάζεσαι βοήθεια για να αναπτύξεις το έργο σου. Η μουσική υπόκρουση είναι μία πολύ καλή ιδέα που θα σε χαλαρώσει και παράλληλα θα σε ενθαρρύνει. Είτε γράφεις άρθρο, είτε μυθιστόρημα, είτε έχεις κολλήσει για το επόμενο post στο site σου, είτε κάνεις ιστορική έρευνα, δες τα παρακάτω είδη μουσικής και διάλεξε το κατάλληλο για σένα!

  1. Θετική Playlist: Θα σου φτιάξει σίγουρα τη διάθεση, θα σου ανεβάσει την αυτοπεποίθηση και την όρεξη να προσπαθήσεις για το καλύτερο πάνω σε αυτό που γράφεις. Εκτός από αυτό, η θετική ενέργεια θα κρατήσει όλη μέρα και θα συνεχίσεις να τραγουδάς!
  2. Θεματική μουσική: Η συγκεκριμένη επιλογή, αφορά όσους γράφουν ένα μυθιστόρημα, θεατρικό έργο ή κινηματογραφικό σενάριο. Αναλόγως τη σκηνή στην οποία βρίσκεσαι, βάλε να ακούσεις μουσική που ταιριάζει με το ύφος και τα γεγονότα που συμβαίνουν. Έχεις ανάγκη να βιώσεις καλύτερα τα συναισθήματα και τους χαρακτήρες σου σε καταστάσεις αγωνίας, έρωτα, τρόμου, χαράς για να αναπτύξεις διαλόγους και σκηνές.
  3. Jazz ή Κλασσική: Η ορχηστρική μουσική, είναι γνώστο ότι σε χαλαρώνει από τις εντάσεις και σε βοηθάει να οργανώσεις τις σκέψεις σου. Δημιουργείς έναν δικό σου κόσμο για να αρχίσεις το γράψιμο, μ’ ένα είδος μουσικής που δε σε κουράζει καθόλου.
  4. Movie soundtrack: Το soundtrack του κινηματογράφου, είναι ένα είδος αρκετά κοντά στο προηγούμενο, αλλά ιδιαίτερο που θα σε εμπνεύσει. Αν έχεις προτίμηση σε συγκεκριμένες ταινίες ακόμα καλύτερα, αν όχι, υπάρχει μεγάλη λίστα διαφορετικών επιλογών. Ακούγοντας το soundtrack, θα θυμηθείς αγαπημένες σκηνές που θα σου δώσουν κίνητρο για τις δικές σου είτε για θέματα που θες να σχολιάσεις.
  5. Φυσικοί ήχοι: Αν ο διαλογισμός είναι αυτός που σε βοηθάει στη συγκέντρωση, επίλεξε μία playlist με ήχους της φύσης που είναι χαλαρωτικοί και θα σε μεταφέρουν μακρυά από εκεί που είσαι.

Εσύ ποια προτιμάς;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s