Πρόσθεσε λίγο γέλιο!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εντάξεις το κωμικό στοιχείο στο έργο σου. Ανεξάρτητα το είδος που γράφεις, πάντα χωράει μία δόση χιούμορ που θα κάνει τον αναγνώστη να νιώσει άνετα κι εσένα να εκφραστείς πιο ελεύθερα. Σκέψου, εξάλλου, πως είναι πιο δύσκολο να κάνεις κάποιον να γελάσει, από το να συγκινηθεί! Το γέλιο, χρησιμοποιείται καθημερινά για να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, να νιώσουν απελευθερωμένοι και χαλαροί, ‘να σπάσει ο πάγος’ και να δημιουργηθεί μία ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Γιατί να μη μεταφέρεις την ατμόσφαιρα αυτή και στην ιστορία σου;

  • Βασικός σκοπός της συγγραφής, είναι να αναπτύξουμε χαρακτήρες που ο αναγνώστης θα ταυτιστεί μαζί τους. Έρευνες έχουν δείξει πως το 94% των ανθρώπων, θεωρούν πως έχουν καλή αίσθηση του χιούμορ. Επομένως, τι καλύτερο από έναν χαρακτήρα με κωμικά στοιχεία;
  • Οι άνθρωποι με χιούμορ τείνουν να είναι πιο συμπαθείς. Ερευνητές, έχουν αποδείξει πως όταν βρεθούμε με έναν άνθρωπο που έχει αίσθηση του χιούμορ, υποθέτουμε ότι είναι πιο δημιουργικός, συνεργάσιμος, ευχάριστος και ευφυής. Το να έχει δηλαδή κανείς αίσθηση του χιούμορ, του προσδίδει θετικά χαρακτηριστικά. Αν, λοιπόν, ο χαρακτήρας σου είναι λίγο αδύναμος, πρόσθεσε κωμικά στοιχεία για να γίνει ευχάριστος.
  • To χιούμορ ενισχύει τις σχέσεις μεταξύ των ηρώων σου. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να τους φέρεις πιο κοντά, για να δείξεις τη στενή σχέση που έχουν, προξενώντας έτσι συναισθήματα στον αναγνώστη.
  • Όπως αγωνία, το δράμα, ο τρόμος κάνουν τον αναγνώστη να παρακολουθεί και να διαβάζει προσεκτικά, έτσι συμβαίνει και με την κωμωδία. Το χιούμορ τραβάει την προσοχή, ταράσσει τον εγκέφαλο σύμφωνα με έρευνες ως κάτι ξαφνικό στο οποίο θα δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή. Ο αναγνώστης θα συνεχίσει να διαβάζει ‘πνευματικά’ μέχρι το τέλος!
  • Βοηθάει στη συνεννόηση ηρώων και αναγνωστών. Η επανάληψη λέξεων από αστεία που έχουν προηγηθεί στην ιστορία, θα κάνουν τον αναγνώστη να θυμηθεί όλα τα κωμικά σημεία που διάβασε, να μπει στο μυαλό του ήρωα και να διατηρήσει αυτή την όμορφη αίσθηση.
  • Επίσης, πειράματα έχουν δείξει πως όταν βιώνουμε θετικά συναισθήματα, τείνουμε να είμαστε πιο δημιουργικοί, να βρίσκουμε λύσεις και να είμαστε αποτελεσματικοί. Η αίσθηση γέλιου και χαράς είναι σίγουρα χαλαρωτική και αποτελεί ένα παιχνίδι μυαλού που μπορεί να βγει δημιουργικά σε λέξεις! Γι’ αυτό πρόσθεσε λίγο γέλιο!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s