Με πόσους τρόπους μπορείς να υποστηρίξεις έναν συγγραφέα;

Οι συγγραφείς, χρειάζονται την υποστήριξη των αναγνωστών τους. Για να διατηρηθεί η καριέρα του συγγραφέα, πέρα από τις πωλήσεις των έργων του, είναι απαραίτητη η δημιουργία μίας υποστηρικτικής κοινότητας που θα τον ακολουθεί. Ο πιο εύκολος τρόπος, είναι να αγοράσεις τα βιβλία του.

Πολλοί από εσάς, όμως, που διαβάζετε ή γράφετε, δε θέλετε να ξοδεύετε χρήματα σε βιβλία. Αν προτιμάς να διαβάζεις στις βιβλιοθήκες, να δανείζεσαι βιβλία και να μην έχεις τη δική σου συλλογή, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να υποστηρίξεις τον αγαπημένο σου συγγραφέα.

  1. Χρησιμοποίησε τη βιβλιοθήκη που επισκέπτεσαι. Ψάξε τα βιβλία του αγαπημένου σου συγγραφέα στα ράφια και πρότεινέ τα στους υπόλοιπους αναγνώστες. Ενθάρρυνε μέσα από τη συζήτηση κι άλλους να τα διαβάσουν.
    Αν πάλι δεν υπάρχουν τα έργα του στη βιβλιοθήκη, μην ντραπείς να ρωτήσεις τους υπεύθυνους να τα προμηθευτούν. Μίλα για το πόσο ενδιαφέροντα ήταν για σένα και θα είναι το ίδιο για το υπόλοιπο κοινό.
  2. Ενημέρωσε γνωστούς – και αγνώστους! Με την επαφή σου με την τεχνολογία, μπορείς να ενημερώνεις και να συζητάς με αλλους βιβλιόφιλους, να δημοσιεύεις, να κοινοποιείς και να δημιουργείς ένα αναγνωστικό κοινό.
    Το επόμενο στάδιο; Δημιούργησε ένα διαδικτυακό fan club. Θα προσεγγίσεις κόσμο που διαβάζει, να γνωρίσει τον αγαπημένο σου συγγραφέα και τα βιβλία του.
  3. Βαθμολόγησε και γράψε. Αναζήτησε τα βιβλία που θες στις διαδικτιακές βιβλιοθήκες και γράψε μία σύντομη κριτική για τους επόμενους που θα το αναζητήσουν. Ανάφερε τα συναισθήματα που σου δημιούργησε και ό,τι κράτησες από την ιστορία, προσελκύοντας κι άλλους να το διαβάσουν.
    Πρόσθεσε, επίσης, μία αντιπροσωπευτική βαθμολογία, αν σου δίνεται η δυνατότητα, γιατί τραβάει την προσοχή και θα είναι σίγουρα πολύ βοηθητικό.
  4. Ακολούθα τον συγγραφέα! Όχι σαν ανατριχιαστικός stalker, αλλά στα social media που διαθέτει. Γράψε ενθαρρυντικά σχόλια στις δημοσιεύσεις του ή ακόμα στείλε ένα προσωπικό μήνυμα για να εκφράσεις το ενδιαφέρον σου. Οι συγγραφείς χρειάζονται την υποστήριξη των αναγνωστών και τη μοιράζονται στην κοινότητα που τους ακολουθεί!

Ποιους άλλους τρόπους γνωρίζεις;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s